Lauritsalan teräs

Teräs

Info

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on tehokasta ja hauskaa kuntoilua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Sen lisäksi se on haastavaa ja täysin turvallista harjoitella, sillä ottelunomaisia harjoitteita ei ole. Fyysisen lihaskunnon ja kestävyyden ohella kehitetään myös koordinaatiota ja taito-ominaisuuksia, tarkoitus on oppia lyömään ja väistämään oikein, jolloin kuormitetaan lihaksia ja niveliä turvallisesti.

Nyrkkeily on todellinen stressin lievittäjä ja sen on todettu laukaisevan ja ennaltaehkäisevän niska-hartia -seudun vaivoja. Kuntonyrkkeilystä saa hyvää vastapainoa esimerkiksi istuma- ja päätetyöskentelyn kipeyttämille ja jumiuttamille lihaksille.

Tunti koostuu ohjatusta alkuverryttelystä, tekniikkaosuudesta, säkki- tai pariharjoittelusta ja loppuverryttelystä, venyttelystä tai lihaskuntoharjoitteista. Kuntonyrkkeilyssä tyrmätään vain kaloreita – ei koskaan kavereita! Tunnin kuntonyrkkeily vastaa kutakuinkin kahden tunnin kevyttä hölkkää.

Ottelunyrkkeily

Taitonyrkkeilystä seuraava askel eteenpäin on kansallinen ottelunyrkkeily, joka tekniikkapainotteisilla säännöillään on pehmeä ja luonteva kilpailumuoto kokeilla taitojaan kehässä vastustajan kanssa. Ottelu arvostellaan kolmen eri teknisen osa-alueen perusteella – osumapisteitä ei lasketa! Huomiota kiinnitetään mm. tekniikkaan ja liikkuvuuteen.